Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявляє, що 9 грудня в день «режиму тиші» зафіксувала лише один випадок із застосуванням зброї. Про це йдеться сьогодні в повідомленні прес-служби ОБСЄ.

«У Донецькій та Луганській областях спеціальна моніторингова місія була свідком одного випадку із залученням використання зброї», - йдеться в повідомленні.

В Світлодарську (55 км на північний схід від Донецька) і Соледарі (77 км на північ від Донецька) українські і російські офіцери говорили зі спостерігачами місії щодо перспектив стійкого припинення вогню. «Офіцери повідомили, що вони сподіваються, що протягом 48 годин припинення вогню буде досягнуто», - наголошується в повідомленні, повідомляє УНІАН.

Окремо місія повідомляє, що о 9:15 український військовослужбовець з моторизованої колони цивільних і військових транспортних засобів, здійснив постріли в небо, коли один з двох транспортних засобів ОБСЄ намагався обігнати зазначену колону. Машини ОБСЄ знизили швидкість і знаходилися на безпечній відстані. Цей інцидент стався по дорозі в Дебальцеве, приблизно в 10 км на північ від Артемівська.

Нагадаємо, за даними РНБО, на Донбасі протягом 9 грудня незаконні збройні формування дев'ять разів порушили режим тиші.

Нагадаємо, контактна група представників України, Росії та чинного голови Організації з безпеки і співпраці в Європі висловила стурбованість неготовністю «представників деяких регіонів Донецької і Луганської областей» до предметних переговорів з припинення вогню на Донбасі і зривом запланованих на 9 грудня консультацій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33