Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що Україна справно обслуговує тримільярдний кредит, наданий Росією в кінці 2013 року. Про це Медведєв повідомив в ході інтерв'ю, яке він дав російським телеканалам.

«Я нагадаю, що ми їм (Україні) дали тримільярдний кредит, за яким вони, до речі, всі платежі здійснюють. Тобто вони обслуговують, як прийнято говорити, там щорічний купонний платіж встановлений. Сподіваюся, що і далі так будуть платити», - сказав Медведєв, повідомляє УНІАН.

Нагадаємо, 17 грудня 2013 року президент Росії Володимир Путін і нині колишній президент України Віктор Янукович домовилися про надання російською стороною Україні позики в обсязі 15 млрд доларів. Кредит передбачав обмін коштів на суверенні євробонди України. Перший транш кредиту в обсязі 3 млрд дол. було надано Україні в кінці грудня 2013 року.

17 жовтня 2014 року Путін заявив, що РФ може, але не буде вимагати від влади України дострокового погашення кредиту у сумі 3 млрд дол., виданого за Януковича, щоб не «завалити» українську фінансову систему.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27