У трьох областях України встановлено 48 будинків модульного типу для будівництва транзитних міст. Про це сказав голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський, повідомляє прес-служба ДержНС.

«У Дніпропетровській, Запорізькій та Харківській областях постійно ведуться роботи з будівництва стаціонарних транзитних містечок з будинків модульного типу. Наразі вже зібрано і встановлено 43 житлових будинки», - йдеться в повідомленні.

За словами Бочковського, на даний момент вже надійшло 1064 модулі, частина з яких вже змонтована в житлові будинки.





«Всього зібрано та встановлено 48 житлових будинків на 1 920 тис. осіб. Так, в даний час на будівельному майданчику в м. Харкові проведено комплекс робіт з приєднання водопроводу та каналізації до магістрального трубопроводу. Виконано приєднання докомунікацій (водопостачання, водовідведення) 11 змонтованих житлових будинків і проведені випробування системи. Завершені роботи з влаштування фундаменту під трансформаторну підстанцію», - розповіли в ДержНС.



За його словами, на даний момент змонтовано 12 житлових будинків, з яких десять - 10-модульні житлові будинки квартирного типу, і 28-модульні житлові будинки (гуртожиток).

«Зараз завершується підготовка майданчика під установку третьої 28-модульної будівлі. В цілому готовність міста оцінюється приблизно на 75%», - сказав Бочковський.

Голова ДержНС також повідомив, що в м. Запоріжжя вже проведені роботи з очищення місцевості під будівництво на площі в 1,12 га, ведуться роботи з прокладання каналізаційних магістралей і магістрального водопроводу, електричного кабелю.



«На даний момент в Запоріжжя прибули понад 60 автомобілів з конструкціями модульних будиночків і контейнерами з обладнанням для модульних будиночків. Вже встановлено дев'ять 10-модульних будинків і три 26-модульні. Готовність міста оцінюється приблизно на 75%», - розповів голова ДержНС України.



Крім цього, як зазначив Бочковський, на території Дніпропетровської області виділено 5 ділянок для будівництва транзитних міст - у Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Нікополі, Павлограді та Кривому Розі.

За інформацією прес-служби, зараз у Дніпропетровську область прибуло понад 180 вантажних автомобілів з житловими модулями. На п'яти ділянках в цілому вже встановлено 25 житлових будинків. Готовність містечок оцінюється в середньому на 70%.

Нагадаємо, ще в кінці серпня цього року канцлер Федеративної Республіки Німеччини Ангела Меркель під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенком висловила намір Німеччини надати нашій державі гуманітарну допомогу для внутрішньо переміщених осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178