Президент України Петро Порошенко прибув з державним візитом до Австралії. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Вперше в історії Президент України здійснив державний візит до Австралії», - зазначає прес-служба.

Порошенко протягом двох днів відвідає Мельбурн, Канберру і Сідней, де відбудеться ряд зустрічей. Зокрема, Президент проведе переговори з генерал-губернатором Австралії Пітером Джоном Косгроувом і прем'єр-міністром Тоні Ебботтом, зустрінеться з українською громадою і візьме участь у молебні, проведе зустріч з членами австралійської робочої групи з розслідування обставин катастрофи літака «Малайзійських авіаліній».

Відразу після прибуття в Мельбурн Порошенка зустріли представники української громади Австралії. Вітаючи їх, Глава держави високо оцінив активну діяльність українців Австралії щодо підтримки України. «Немає жодного куточка в світі, де б українці не боролися за свою Україну, щоб наша держава була успішною», - зазначив Президент. Порошенко підкреслив, що Україна вдячна Австралії, особисто австралійському прем'єр-міністру Тоні Ебботту, за підтримку.



У програмі візиту також - зустрічі з керівником Лейбористської партії, лідером опозиції в австралійському парламенті Біллом Шортеном, з губернатором і прем'єр-міністром штату Новий Південний Уельс. Очікується, що під час зустрічі з представниками ділових кіл Австралії Глава держави обговорить перспективи інвестування в українську економіку.

У найпрестижнішому політологічному центрі Австралії Інституті міжнародної політики Lowy Порошенко виступить з лекцією на тему: «Чому Україна ближче, ніж ви думаєте».

Нагадаємо, 9 грудня Порошенко перебував з робочим візитом у Сінгапурі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27