У Києві звільнено 31 директора комунальних підприємств за результатами виявлених внутрішнім аудитом Київської міської державної адміністрації порушень на загальну суму 319 млн гривень. Про це, як повідомляє прес-служба адміністрації, під час засідання сесії Київської міської ради 9 грудня заявив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.

«Тільки 52 перевірки показали, що бюджет Києва недоотримав за минулі періоди 84,2 мільйона гривень. Усього виявлено порушень фінансової дисципліни на 319 млн грн. Щоб кожен із нас розумів: кожного робочого дня бюджет Києва втрачав 290 тис. грн», - сказав він.

За його словами, звільнено 31 директора комунальних підприємств, проводиться подальше оновлення кадрового складу КМДА. «До відповідальності будуть притягнуті всі посадові особи, які будуть визначені винними у порушеннях», - запевнив він.

Крім того, Бондаренко додав, що основні порушення були виявлені у департаментах міського благоустрою, транспортної інфраструктури, а також на окремих об'єктах департаментів охорони здоров'я та освіти.

Чиновник нагадав, що перевірки почалися 1 липня і тривають досі. «Наразі проведено перевірку діяльності КМДА за 2013 рік та I-II квартали 2014 року. Вже відкрито 27 кримінальних проваджень, решта матеріалів перебуває на етапі відкриття», - підсумував Бондаренко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26