В Україні спостерігається зниження індексу споживчих цін на продукти харчування минулого місяця. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Згідно з даними Держстату України, в листопаді 2014 року спостерігається зниження до попереднього місяця індексу споживчих цін на продукти харчування до рівня 101,2%, проти 102,5% в жовтні поточного року.

Зокрема, знизилися ціни на цукор, фрукти і свинину (на 5,7-2,3% відповідно).

За даними НДІ «Украгропромпродуктивність», на 585 продуктових ринках України (без урахування ринків АР Крим, м. Севастополя, деяких ринків Луганської та Донецької областей), станом на 2 грудня порівняно з 25 листопада знизилися роздрібні ціни на цукор (на 0,7 %) та буряк (на 0,3%). Крім того, за даними моніторингу цін, який здійснюється на підприємствах торгівлі, станом на 28 листопада порівняно з 20 листопада знизилися середні споживчі ціни на цукор, свинину, варені ковбаси I сорту та сир м'який, жирністю 9%.

Разом із тим спостерігалося незначне (у межах 0,4-1,4%) зростання цін на деякі продукти, зокрема на сметану (20% жирності), сир, вівсяну крупу та манну, сир твердий, молоко пастеризоване жирністю 2,5%, масло вершкове, яловичину, капусту, яблука, м'ясо курей, борошно пшеничне вищого ґатунку, хліб з пшеничного борошна першого та вищого сортів, житньо-пшеничний і батон.

На 3,6-1,5% зросли ціни на сало, молочні продукти, яйця, безалкогольні напої, макаронні вироби, соняшникову олію, яловичину, рибу та продукти з риби.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом