У Житомирській області рейдери захопили одне з найстаріших українських підприємств Миропільську паперову фабрику наприкінці жовтня. Про це повідомили працівники підприємства.

Рейдерське захоплення групою невідомих осіб, серед яких були люди в камуфляжах, сталося ще наприкінці жовтня. За словами очевидців, на Миропільську паперову фабрику увірвалися близько 30 озброєних людей, які відтіснили охорону, зайняли адміністративні кабінети і заблокували роботу підприємства. Зроблено це було без будь-яких юридичних документів або рішень суду.

Відтоді на Миропільській паперовій фабриці господарює група людей, яка, заволодівши майном фабрики та її виробничими потужностями, налагодила збут продукції за готівкові кошти, пишуть Экономические известия.

У відповідь на протиправні дії, власник підприємства, компанія «Харківський картон», зверталася до МВС, прокуратури, СБУ, але ніяких заходів щодо захисту права приватної власності вжито не було.

Як випливає з тексту звернення директора «Харківського картону» в правоохоронні органи, внаслідок рейдерського захоплення можлива зупинка очисних споруд, що загрожує витоком неочищених стоків у річку Случ та серйозними наслідками екологічного характеру. Крім того, рейдерське захоплення може призвести до повної зупинки підприємства та погіршення іміджу України серед іноземних інвесторів.

Миропільська паперова фабрика розташована в смт Миропіль Житомирської області і є одним із найстаріших українських підприємств. Фабрика заснована у 1832 році. Підприємство спеціалізується на випуску паперу, картону та гофрокартону, які закуповують українські й іноземні компанії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

283