Російсько-українська газова угода, досягнута за посередництва Євросоюзу, або так званий зимовий пакет, дотримується обома сторонами, заявив заступник голови Єврокомісії Марош Шевчович.

«Вчора Україна здійснила передоплату за постачання російського газу взимку, що саме собою дуже важливо», - сказав він на прес-конференції за підсумками Ради ЄС на рівні міністрів енергетики 9 грудня.

Шевчович зазначив, що угода виконується Україною за платежами, Росією - за цінами і термінами постачань.

«Зимовий пакет» має гарантувати весь комплекс відносин між Росією та Україною в газовій сфері до кінця березня, наголосив заступник голови ЄК.

«Я вважаю, що «зимовий пакет» - це дуже хороша угода, яка відповідає європейським нормам і буде дотримуватися. Він підписаний у дусі доброї волі в результаті переговорів. Спочатку переговори були дуже важкими, вихідні позиції сторін дуже розрізнялися, але після підписання він досі виконується», - додав Шевчович, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він висловив сподівання, що за цією угодою послідують переговори про повну нормалізацію відносин між Росією і Україною в цій галузі.

Як раніше повідомляв ForUm, Україна у вівторок, 9 грудня, почала отримувати природний газ з Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26