Затриманий співробітник чергової частини Марганецького міськвідділу міліції, якого підозрюють у причетності до втечі заарештованих з ізолятора тимчасового тримання, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України в Дніпропетровській області.

6 грудня близько 19:00 в облпрокуратуру надійшло повідомлення з ІТТ Марганецького МВ про втечу чотирьох арештованих.

«Втікачі самовільно залишили ізолятор через дах прогулянкового двору і зникли», - повідомили в міліції.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення з попередньою кваліфікацією за ч. 2 ст. 393 Кримінального кодексу України (Втеча з місця позбавлення волі або з-під варти за попередньою змовою групою осіб).

У той же час слідчим відділом слідчого управління прокуратури Дніпропетровської області до Єдиного реєстру внесено відомості про вчинення посадовими особами Марганецького міськвідділу карного злочину з попередньою кваліфікацією за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки).

Досудовим розслідуванням встановлено, що ці посадові особи, зловживаючи владою і службовими повноваженнями, діючи умисно в інтересах заарештованих, сприяли їм в організації і здійсненні втечі з-під варти, залишивши їх без нагляду.

7 грудня під час проведення розшукових заходів трьох втікачів затримали, місцеперебування ще одного встановлюється.

Також затриманий підмінний чергового Марганецького міськвідділу міліції.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням прокуратури області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом