Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров сподівається на дотримання «режиму тиші» на Донбасі та відведення важкої техніки.

Про це Лавров заявив на прес-конференції в Москві.

«Ми детально обговорили завдання з подолання української кризи, пов'язуємо надії з тим, що сьогодні оголошено про припинення вогню. Це не перше оголошення, нинішній етап був добре підготовлений, проходили переговори між представниками конфліктуючих сторін. Російські офіцери на прохання Президента Порошенка допомагали в цьому, і ми сподіваємося, що узгоджена лінія роз'єднання дозволить на ділі забезпечити режим так званої тиші і почати відведення важких озброєнь по обидва боки цієї лінії», - сказав він, повідомляє УНІАН.

Лавров підкреслив, що, згідно з Мінським домовленостями, має бути гарантована безпека «учасникам процесу на південному сході, включаючи необхідності говорити про економічну взаємодію, яка є базовою для політичного діалогу».

Крім того, він зазначив, що Росія переконана, що зараз «на передній план усе гостріше виходять системні проблеми - нездатність української влади почати обіцяний конституційний процес за участю всіх регіонів і всіх політичних сил».

Як раніше повідомляв ForUm, начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко повідомив, що незаконні збройні формування двічі з ранку 9 грудня порушили режим тиші в районі Дебальцевого у Донецькій області, оголошений раніше Президентом України Петром Порошенком.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом