У Мар'їнці (Донецька область) під час ремонту газопроводу дві людини постраждали внаслідок вибуху розтяжки.

За інформацією прес-центру АТО, розтяжку залишили члени незаконних збройних формувань.

Пораненим чоловікам надали першу медичну допомогу та доставили в лікарню міста Курахове офіцери групи цивільно-військового співробітництва Збройних сил України.

«Один з постраждалих - начальник служби газу Мар'їнського району. Другий - підполковник Державної служби з надзвичайних ситуацій», - уточнили в прес-центрі.



Чоловіки підірвалися біля аварійної ділянки газопроводу.

Напередодні в Спільному координаційному центрі, до складу якого входять представники України, РФ, ОБСЄ, ЛНР і ДНР, була задоволена заявка представників місцевої влади при посередництві офіцерів цивільно-військового співробітництва на припинення вогню в цьому районі. Тому рятувальник і газівник прибули до газопроводу для початку ремонтних робіт.



«Люди стали жертвами залишеної НЗФ вибухової пастки, - розповів начальник групи цивільно-військового співробітництва майор Олександр Гвоздков. - Зазвичай залишена на розтяжці граната Ф-1 не залишає шансів залишитися в живих, тому ці чоловіки народилися в сорочці. Ми вчасно надали їм медичну допомогу і відправили до лікарні на нашому автомобілі».

Через постійні щоденні обстріли, які тривають вже кілька місяців, майже 25 тисяч жителів Мар'їнки і Красногорівки опинилися на межі виживання через сильні морози.

«Офіцери груп цивільно-військового співробітництва доставляють у ці міста вугілля і продукти харчування», - повідомляє прес-центр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

64