Міністерство економічного розвитку і торгівлі України планує скоротити час відкриття бізнесу до одного дня шляхом спрощення процедури реєстрації нових суб'єктів господарювання.

Про це йдеться в пояснювальній записці до законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення порядку відкриття бізнесу», опублікованого для обговорення на сайті міністерства.

У відомстві зазначили, що процес відкриття бізнесу в Україні займає від 18 до 21 дня.

За прогнозами авторів законопроекту, внесення законопроектом змін до Податкового кодексу України дозволить прискорити процес відкриття бізнесу до одного дня.

Зокрема, проектом закону передбачається, що рахунок платника податку в банку буде відкриватися на підставі запису в Єдиному реєстрі юридичних та фізичних осіб - підприємців, доступному онлайн, хоча раніше для відкриття рахунку необхідна була виписка із зазначеного реєстру. Також банки будуть зобов'язані в день відкриття рахунку повідомити про це відповідним контролюючим органам, повідомляє УНІАН.

У свою чергу контролюючі органи після отримання повідомлення від банку повинні в режимі реального часу направити платнику податків повідомлення про взяття на облік починаючи з дня, зазначеного у реєстраційній заяві нового платника податків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33