До Києва доставлено 24-метрову новорічну ялицю, яку подарувала столиці влада Івано-Франківська.

Сьогодні її встановлять на Софійській площі, де цього року пройдуть головні новорічні та різдвяні свята. На прикрашання ялинки витратять тиждень, пише газета «Сегодня».

Ялинка прикрашатиме Софійську площу до Водохреща, 19 січня. Зазвичай після свят залишки дерева викидали на сміття, але цього року її утилізують по-іншому.

«Ми хочемо, щоб ялинка принесла користь. Після свят ми плануємо розпиляти її стовбур (діаметр - 54 см) на невеликі кола-поліна. Їх вийде близько 500 штук. Ці кружечки можна пофарбувати або покрити лаком і повісити на стіну. А можна зробити на їх основі годинник, підставку для кухні, картину... 21 січня ми плануємо провести аукціон і продати ці кружечки по тисячі гривень кожен, а виручені гроші спрямуємо в дитячі будинки: їх список розмістимо у себе на сайті або підключимо до цієї акції ЗМІ. Людина, яка купила кружечок від головної ялинки країни, зможе вибрати дитячий будинок, куди підуть його гроші», - розповів організатор новорічного свята на Софійській площі Ігор Добруцький.

Нагадаємо, у Києві святкування Нового року і Різдва почнуться з 16 грудня новорічною різдвяною виставкою-ярмарком на Софійській площі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом