Американський фотокореспондент Люк Сомерс, котрого взяли в Ємені у заручники терористи з «Аль-Каїди», загинув під час операції зі звільнення. Про це повідомило джерело в канцелярії єменського президента, передає Reuters.

Пізніше міністр оборони США Чак Хейгел підтвердив цю інформацію, додавши, що Сомерса та ще одного полоненого, який не був американцем, під час спроби військових врятувати убили бойовики. У південноафриканській гуманітарній організації Gift of the Givers заявили, що загиблий заручник - громадянин ПАР П'єр Коркі, який був захоплений у травні 2013 року разом зі своєю дружиною (її згодом звільнили).

Раніше про загибель 33-річного журналіста також оголосила його сестра Люсі Сомерс. Вона розповіла Associated Press, що у суботу, 6 грудня, отримала інформацію про смерть брата від агентів ФБР.

Приблизно у цей же час Міністерство оборони Ємену розповсюдило повідомлення, в якому зазначалося, що в результаті операції, проведеної у суботу військовими цієї країни, звільнено американця. Зазначалося також, що були вбиті десять бойовиків угруповання, яке його утримувало. При цьому ім'я полоненого не наводилося, пише Lenta.ru.

Джерело в силових структурах розповіло Reuters, що операція з порятунку почалася з удару із повітря, після якого американські та єменські силовики атакували терористів на землі.

4 грудня влада США заявила, що у листопаді зробили спробу звільнити Сомерса, який був узятий в заручники у вересні 2013 року, але вона провалилася. Повідомлялося, що в тому місці, де фотокореспондента шукали американські спецназівці та єменські військовослужбовці, його не виявилося, натомість у результаті операції були звільнені кілька полонених з інших країн. 3 грудня в інтернеті з'явилося відео, на якому терористи погрожують стратити Сомерса, давши владі Сполучених Штатів на виконання вимог три дні. Про які вимоги йдеться у відеоролику не уточнювалося.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

46