Конституції України потрібні зміни згідно з вимогами Венеціанської комісії.

Про це заявив генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд, виступаючи на Раді міністрів закордонних справ Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

«Венеціанська комісія визнана у всьому світі і працює по всьому світу. Комісія вважає, що за низкою позицій Конституція має бути змінена якнайшвидше», - сказав він.

«Необхідно враховувати одну з ключових вимог Майдану - про незалежність судових органів. Необхідні зміни, щоб Конституція відповідала європейським стандартам», - додав Ягланд.

«Венеціанська комісія вважає, що необхідні зміни до Конституції для децентралізації влади в країні. Неконституційне правління, як показує досвід, веде тільки до нових проблем», - підкреслив він, повідомляє ТАСС.

«Якщо Україна врахує зауваження Венеціанської комісії і внесе необхідні зміни, з'являється надія на політичний діалог», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, проект закону про внесення змін до Конституції України, запропонований Президентом України Петром Порошенком, отримав схвалення Венеціанської комісії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом