Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі фіксує на сході України пересування немаркованої військової техніки. Про це в ході брифінгу заявив спікер Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Майкл Боцюрків.

«2 грудня поблизу Макіївки СММ спостерігала, як 27 безіменних зелених вантажівок військового зразка рухалися на захід. Приблизно за 3 км від Іловайська СММ бачила чотири немаркованих БТРи, які рухалися на південний схід, на кожному з них були встановлені кулемети», - заявив Боцюрків.

За його словами, того ж дня приблизно о другій годині дня безпілотник СММ був за три кілометри на південний схід поблизу Павлополя, де зафіксував військову вантажівку, поряд з якою було шестеро осіб.

«Майже відразу по безпілотнику було випущено від 8 до 10 пострілів із зенітної гармати. Жоден із них не влучив у безпілотник. Через 20 хвилин він зафіксував три танки та БТР, і ще майже через дві години після інциденту обстрілу безпілотника були зафіксовані ще два танки», - заявив Боцюрків, повідомляє РБК-Україна.

Також Боцюрків зазначив, що 2 грудня в одному з передмість Донецька спостерігачі СММ бачили зруйновані будинки мирних жителів, включаючи дитячий садок.

«Місцеві жителі та члени так званої ДНР розповіли СММ, що загиблих і поранених не було», - заявив Боцюрків.

Як раніше повідомляв ForUm, СММ ОБСЄ заявила, що безпілотний літальний апарат місії був обстріляний з території, яка контролюється незаконними збройними формуваннями.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом