Ціни на еталонний нафтовий кошик Brent тримаються близько 70 дол. за барель, поки інвестори намагаються знайти стабільний діапазон після 40% падіння котирувань з червня.

До 14:00 за київським часом ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,26 дол. до 70,18 дол. за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,06 дол. до 67,44 дол.

«Якщо подивитися на події останніх днів, схоже, що ринок тримається близько 70 дол. за барель. Ринок коливається, намагаючись знайти новий 10-доларовий діапазон», - сказав аналітик Petromatrix Олів'є Жакоб повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Багато аналітиків пророкують подальше падіння цін. Нездатність Brent пройти рівень опору 71,42 дол. може викликати нову хвилю продажів, сказав редактор The Schork Report Стівен Шорк. Аналітики різко знизили прогнози цін на нафту після рішення ОПЕК не скорочувати видобуток.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро також очікує зниження цін, а Wall Street Journal написав з посиланням на джерела, що Саудівська Аравія чекає стабілізації рівня цін у 60 дол. за барель. Нігерія знизила закладений у бюджет прогноз ціни нафти до 2015 року до 65 дол. за барель з 73 дол.

«Одна з найбільших у світі нафтових компаній Exxon Mobil здатна пережити низькі ціни, оскільки вона проаналізувала інвестиційні рішення, виходячи з ціни 40 дол. за барель», - сказав генеральний директор Рекс Тіллерсон.

Запаси нафти в США знизилися на 3,7 млн барелів минулого тижня, за даними Управління енергетичної інформації, за прогнозу зростання на 1,3 млн барелів. Запаси на розподільчому центрі в Кушингу, штат Оклахома, скоротилися на 694 тис. барелів.

Нагадаємо, міністр нафти Кувейту Алі Салех аль-Омайр очікує, що ситуація на ринку нафти невдовзі стабілізується.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

53