Президент РФ Володимир Путін вважає, що Росію «послали подалі» у питанні Асоціації України та ЄС.

Про це він сказав, виступаючи з щорічним посланням до Федеральних зборів Росії.

«У випадку з Угодою про асоціацію України з ЄС взагалі не було нікого діалогу. Нам було сказано, що це, мовляв, не ваша справа. Якщо говорити по-простому, по-народному: просто послали подалі», - сказав Путін.

За його словами, всі доводи з приводу того, що Росія і Україна – члени зони вільної торгівлі Співдружності Незалежних Держав, що в нас історично склалася глибока кооперація в промисловості та сільському господарстві, фактично єдина інфраструктура – ці аргументи ніхто не хотів не тільки розглядати, але й слухати, повідомляє УНІАН.

«Тоді ми сказали: добре, якщо ви не бажаєте вести з нами діалог, ми будемо змушені захищати наші законні інтереси в односторонньому порядку і не платитимемо за помилкову, на наш погляд, політику. Результат – договір між Україною та ЄС підписано, ратифіковано, але застосування його торговельно-економічного розділу відкладене до кінця наступного року. Отже, в цілому ми мали рацію. Питається, заради чого все це було зроблено в Україні?» - сказав Путін і додав, що в результаті Україну «розорили».

Як відомо, 27 червня Україна та Європейський Союз підписали економічну частину Угоди про асоціацію, яка передбачає створення зони вільної торгівлі. Політична частина Угоди була підписана 21 березня.

12 вересня на тристоронніх переговорах України, ЄС та РФ була досягнута домовленість про відтермінування до 31 грудня 2015 року застосування зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом