Екс-голова Комітету з питань правової політики Юрій Кармазін зазначив, що Генеральна прокуратура України за 9 місяців не змогла визначити і довести провину екс-віце-прем'єра Сергія Арбузова. Про це він сказав у коментарі УНН.

Також він досі не розуміє, чи є склад злочину в діях Арбузова, адже слідчі ГПУ досі не розслідували провадження - не призначили експертизи, не оголосили Арбузова в міжнародний розшук.

«За фактом справи Арбузова я не можу сьогодні стверджувати, чи є там ознаки злочину, чи немає в епізоді, який йому інкримінують. Тому сумнівно все. Наскільки мені відом, із засобів масової інформації, то там мова йде про фінансування каналу банківського телебачення. Нібито розкрадання там було. Що заважало оголосити його в міжнародний розшук - звернутися в Інтерпол. Що вони робили протягом дев'яти місяців. Я цього з прес-конференцій, які організовувалися Генпрокуратурою, не почув. Я вважаю, було достатньо часу для того, щоб розслідувати звинувачення», - пояснив він.

Крім цього, Кармазін зазначив, що для громадськості Арбузов завжди буде винен, адже ототожнюється з режимом Януковича.

«Арбузов просто ототожнюється з режимом Януковича, і громадська думка, щоб там не було, завжди буде такою: Арбузов винен. Громадська думка апріорі робить його винним. Хоча для вдумливої частини громадськості абсолютно необхідно бачити всю повноту справи для висновків. І ця повнота, щоб заповнити наш інформаційний голод - це обов'язок влади довести - у чому звинувачується, як звинувачується і що зроблено і що заважало зробити більше», - зазначив він.

На думку Кармазіна, Генеральна прокуратура перебуває в деморалізованому стані, а призначення Яреми на посаду Генпрокурора - це такий самий кадровий провал, як і призначення Гелетея на посаду міністра оборони.

«Мені складно коментувати дії нинішньої прокуратури, оскільки вони непрофесійні. За всі дев'ять місяців можна назвати лише кілька професійних рішень, прийняті прокурорами. Прокуратура заселена міліціонерами, які нічого не тямлять у прокурорських справах. Відбувається повна деморалізація прокуратури. І зрозуміло, що це черговий провал - кадровий провал, як з Гелетеєм, так і з генеральним прокурором», - пояснив Кармазін.

Нагадаємо, за словами начальника головного слідчого управління ГПУ Святослава Лаганяка, Сергій Арбузов, будучи главою НБУ, всупереч нормам закону організував прийняття завідомо неправомірного рішення про створення національного банківського телебачення.

«Спонсорування каналу та подальше функціонування здійснювалося виключно за рахунок НБУ. У той же час, в законодавстві є чітка заборона на такі дії», - сказав прокурор.

Разом з тим, сам Арбузов категорично спростував інформацію ГПУ.

«Практика гучних заяв і відсутність аргументів сприяла тому, що відомство дискредитоване в очах суспільства. І навіть, незважаючи на фактично «лежаче положення», прокуратура продовжує озвучувати звинувачення, які не мають стосунку до реальності. Наприклад, теза слідчого про те, що БТБ створене всупереч чіткій забороні. Але це ж абсурдно. Невже мені потрібно вказувати слідчому на те, що такої заборони в законодавстві не існує. Крім того, є норма, що дозволяє НБУ засновувати і брати участь в капіталах дочірніх підприємств. Що і було зроблено в даному випадку», - сказав Арбузов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

51