У схованках двох жителів Донецької області виявлено арсенал зброї, повідомляє прес-служба Костянтинівського міськвідділу міліції.

Зазначається, що співробітники СБНОН в ході відпрацювання інформації про причетність місцевого жителя до участі в незаконних збройних формуваннях, діючи спільно зі зведеним загоном чернігівської міліції, в різних місцях міста виявили велику кількість зброї та боєприпасів.



Так, в автомобілі місцевого жителя, який підлягає перевірці, правоохоронці вилучили автомат АК-47 і 30 патронів калібру 5,45 мм. Під час проведення слідчо-оперативних заходів за місцем проживання цього громадянина в схованці було виявлено вибухову речовину, гранату Ф-1 та 76 набоїв калібру 5,45 мм.



При подальшій реалізації оперативної інформації у іншого місцевого жителя вдома у схованці було виявлено 2 гранати Ф-1, мисливський ніж, автомат АК-47, 94 патрони калібру 5,45 мм, пістолет Макарова і 16 патронів до нього.

Одного з фігурантів затримано, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.



Проводиться робота з встановлення можливих джерел постачань незаконної зброї в місто.

За даними фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом