Вогонь на Донбасі буде припинений найближчим часом. Про це заявив представник Російської Федерації в спільній групі з припинення вогню на сході України генерал-лейтенант Олександр Ленцов в ході брифінгу в середу ввечері, 3 грудня.

«Робота сьогодні пройшла в Луганську, я вважаю, конструктивно. Перш за все, це бажання і прагнення керівництва Луганська до виконання вимог (Мінського) меморандуму. З усіх питань, які сьогодні розглядалися, знайшли спільне розуміння. Є впевненість в тому, що бажання керівництва адміністрації окремих районів Донецької та Луганської областей приведе до того, що найближчим часом ми підійдемо до виконання першого пункту меморандуму - це припинення вогню», - сказав Ленцов.

Представник української сторони генерал-лейтенант Володимир Аскаров вважає, що зустріч пройшла плідно.

«Під час роботи ми дійшли згоди щодо практичних кроків, які потрібно зробити для того, що б припинити вогонь і надалі відвести важке озброєння. Я вважаю, що ця зустріч пройшла плідно», - зазначив він.

Також, за його словами, протягом середи спільна група намагалася «моніторити ситуацію в донецькому аеропорту і не допускати спалахів насильства».
«На жаль, повністю, на 100%, нам цього не вдалося виконати, але на цей момент там тиша. Ми будемо і надалі працювати над тим, щоб там не відкривався вогонь», - заявив генерал-лейтенант.

У середу в Луганську відбулася чотиристороння робоча зустріч з припинення вогню на Донбасі.

На зустрічі були присутні представники України,ОБСЄ, РФ і адміністрація окремих районів Луганської області.

Як повідомляв ForUm, у понеділок, 1 грудня, прес-центр АТО повідомив про домовленість припинити вогонь в районі донецького аеропорту.

В зоні аеропорту протягом ночі активних бойових дій не зафіксовано. Проте вже близько 7:00 у вівторок, 2 грудня, члени незаконних збройних формувань знову обстріляли аеропорт. В той же день о 16:25 штурм аеропорту відновився.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

54