Міністерство закордонних справ України спростовує інформацію про плани Казахстану надати гуманітарну і військову допомогу самопроголошеній Луганській народній республіці. Про це сказав речник МЗС Євген Перебийніс в коментарі агентству Інтерфакс-Україна.

«Інформація, поширена сьогодні деякими українськими ЗМІ про те, що Казахстан нібито збирається надати військову та гуманітарну допомогу ЛНР, не відповідає дійсності», - сказав він, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, за інформацією, отриманою МЗС України від МЗС Казахстану, ця країна дійсно має намір надати Україні гуманітарну допомогу, але мова не йде про допомогу ЛНР.

«Гуманітарна допомога, за інформацією казахстанського МЗС, буде мати суто цивільний характер, переважно це будуть продукти харчування. І вона буде поставлена в повній відповідності з нормами міжнародного права, виключно через офіційний Київ, і через Міжнародний комітет Червоного Хреста», - сказав Перебийніс.

Нагадаємо, МНС Росії розпочне формування чергового конвою з гуманітарною допомогою відразу після того, як російські вантажівки повернуться з Донбасу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

21