Прикордонники Російської Федерації не пропустили Генерального консула України в Ростові-на-Дону до міжвідомчої групи, яка перебуває у пункті пропуску «Донецьк» (РФ). Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

«Представники прикордонного управління ФСБ Росії аргументували відмову відсутністю спеціального пропуску. Тому український дипломат не зміг потрапити до персоналу Державних прикордонної та фіскальної служб України», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що генконсул повинен був доставити персоналу теплі речі і ліки, оскільки двоє представників групи захворіли.

У прес-службі підкреслили, що з жовтня 2014 року по теперішній час генконсул неодноразово приїжджав в зазначений пункт пропуску з аналогічною місією.

«Про час і мету його візитів, у тому числі і на цей раз, російська сторона була заздалегідь поінформована», - розповіли в прикордонному відомстві.

Керівництво Східного регіонального управління Держприкордонслужби направило за даним фактом лист начальнику прикордонного управління ФСБ РФ по Ростовській області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом