У Криму графіки аварійних відключень електроенергії введені у дію по всьому півострову. Про це повідомляє прес-служба ДТЕК «Крименерго».

«3 грудня о 8:30 диспетчер державного унітарного підприємства «Крименерго» віддав команду застосувати графіки аварійних відключень для зниження рівня навантаження на 50 МВт», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у зв'язку з піковим електроспоживанням у ранкові години та просіданням напруги через відключення і включення єдиної магістральної лінії (високовольтна лінія 330 кВ Мелітополь - Джанкой), що залишилася в роботі на той момент, спостерігалися додаткові відключення низки трансформаторах підстанцій.

При цьому в прес-службі уточнили, що о 08:44 «ДТЕК Крименерго» одержав розпорядження про скасування обмежень і подав живлення споживачам за нормальною схемою енергопостачання. Однак о 10:07 знову надійшла команда диспетчера «Крименерго» ввести графіки аварійних відключень у повному обсязі для зниження рівня навантаження на 268 МВт.

Протягом 15 хвилин були застосовані графіки аварійних відключень. За даними прес-служби, з чотирьох високовольтних ліній працює одна.

«ВЛ 330 кВ Каховка - Островська з 17 листопада виведена в ремонт компанією НЕК «Укренерго»; ВЛ 220 кВ Каховка - Титан відключена компанією НЕК «Укренерго» з 26 листопада; ВЛ 330 кВ Каховка - Джанкой була відключена компанією НЕК «Укренерго» з 3 грудня з 7:24 до 08:42; ВЛ 330 кВ Мелітополь - Джанкой - у роботі», - розповіли в прес-службі.

Як повідомляв ForUm, у частині Севастополя сьогодні, 3 грудня, через системну аварію на лінії, що живить Крим, відключено електрику.

Нагадаємо, компанія «ДТЕК Крименерго» почала короткочасні відключення електроенергії споживачів через її дефіцит у зв'язку зі зниженням постачань з України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

46