«Іноземні фахівці», які займають найвищі пости, які мають доступ до державної таємниці, які формують стратегію розвитку і безпосередньо впливають на майбутнє України, - це пряма загроза національній безпеці України, вважає лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук.

На думку Медведчука, призначення міністром фінансів Наталії Яресько, яка почала кар'єру у відділі економічної політики Держдепартаменту США, як і заява офіційного представника Держдепартаменту Марі Харф про непричетність США до призначення Яресько, лише підтверджують вплив Вашингтона на високі кадрові рішення в Україні.

«Мабуть, представники Вашингтона більше не довіряють прозахідному демократичному уряду, а тому замість консультантів, радників і вивідувачів вирішили ввести у Кабмін свого фахівця-куратора», - зазначив лідер «Українського вибору» в своєму блозі.

Ініціативу створення Міністерства у справах інформаційної політики Медведчук вважає відволікаючим маневром влади - «щоб громадяни України менше ставили запитань і більше переймалися ідеями євроатлантичної інтеграції».

«Причому «демократи» у ВР звично проігнорували думку громадськості. Рухи «Чесно», «Стоп цензурі!» та міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» виступили проти створення Міністерства у справах інформаційної політики, однак «коаліціантів» це не зупинило. Мабуть, саме на цей орган буде покладено функцію прозахідної агітації, що дозволить донести до кожного українця інформацію про переваги членства в ЄС і НАТО та незамінності ставлеників Вашингтона в уряді», - іронізує лідер «Українського вибору».

Він упевнений в тому, що «заокеанські спонсори «влади камікадзе» намірилися отримати не тільки дивіденди від вкладених в Євромайдан коштів (як, наприклад, син віце-президента США Джо Байдена - Роберт Хантер Байден, який офіційно увійшов до складу ради однієї з українських нафтогазових компаній), але й право безпосередньо керувати країною».

«Країна, яка й так фактично втратила економічний суверенітет через нечувані борги перед міжнародними кредиторами, тепер може стати ще і політично залежною та керованою Заходом. Чи варто говорити, що «іноземні фахівці», які займають найвищі пости в Києві, які мають доступ до державної таємниці, які формують стратегію розвитку і безпосередньо впливають на майбутнє нашої країни, - це пряма загроза національній безпеці України?» - обурюється Медведчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом