У Києві комунальні та аварійні служби працюватимуть в режимі посиленого реагування через аварійні відключення електроенергії. Про це під час засідання постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації, голова комісії Петро Пантелєєв, повідомляє прес-служба КМДА.

«У столиці необхідно забезпечити оперативну координацію дій і передачу інформації у разі аварійних відключень електроенергії. Особливо важливо, щоб аварійно-рятувальні та комунальні служби мали узгоджений алгоритм реагування на можливі надзвичайні ситуації, спричинені відключенням», - сказав він.

Зазначається, що йдеться про цілодобову комунікацію відповідальних осіб, здатних прийняти необхідні антикризові рішення й організувати процес негайного реагування з моменту відключення електрики.

Згідно з повідомленням, графіки аварійних відключень у Києві застосовуватимуться виключно для промислових підприємств та організацій, які не належать до сфери життєзабезпечення, соціального та житлового фонду міста.

«Разом із тим, нам необхідно бути готовими до непрогнозованих ситуацій і зуміти вчасно й професійно на них відреагувати. Ми повинні передбачити резервні джерела живлення для об'єктів соціальної сфери, зокрема, лікарень, де працюють реанімаційні відділення і т. д. Ключовим заходом для цього є проведена в місті перевірка технічного стану і робочої готовності пересувних електростанцій, які можуть забезпечити додаткове живлення», - підкреслив Пантелєєв.

Як повідомляв ForUm, НЕК «Укренерго», що здійснює централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни, запровадив графіки аварійних відключень електроенергії для споживачів Центральної та Північної енергосистем України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом