Сьогодні, 2 грудня, у Василькові Київської області під час затримання рецидивіст, якого розшукують, важко поранив міліціонера, повідомили Forum'у у ВЗГ ГУМВС України в області.

Близько опівночі у Васильківське міське відділення міліції надійшло повідомлення про те, що на одній з вулиць міста лунають постріли. За вказаною адресою прибув наряд міліції. З'ясувалося, що проводячи оперативно-розшукові заходи зі встановлення місцеперебування розшукуваного 56-річного зловмисника, який у Василькові влітку 2014 скоїв замах на вбивство - з вогнепальної зброї поранив одного зі співробітників міліції, оперативники влаштували засідку.

На перехресті доріг, біля будинку, де міг ховатися нападник, правоохоронці перекрили усі можливі шляхи відходу. Незабаром співробітники міліції помітили чоловіка, за статурою зовні схожого на розшукуваного, і вибігли з автомобіля йому навперейми. Коли зловмисник на освітленій ліхтарями вулиці помітив, що його переслідують правоохоронці у форменому одязі, дістав вогнепальну зброю і кілька разів вистрілив у їхній бік, чітко усвідомлюючи, що стріляє в працівників міліції.

На жаль, одна з куль зловмисника влучила оперуповноваженому Ярославу Сороченку в груди. Незважаючи на складну ситуацію, важко поранений 23-річний лейтенант міліції не розгубився і з метою припинення правопорушення й усвідомлюючи, що наражає себе та своїх колег на смертельну небезпеку, здійснив три влучні постріли з табельної вогнепальної зброї, в результаті чого злочинець отримав поранення.

Під час затримання у нападника, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, працівники міліції вилучили пістолет «ТТ», вісім набоїв до нього та спрямували для проведення експертизи. Каретою швидкої допомоги обох поранених доставили в районну лікарню, де вони були прооперовані. А працівники Васильківської міліції зібрали необхідні ліки для надання медичної допомоги як міліціонеру, так і підозрюваному.

Слідчим відділом відкрито кримінальне провадження за ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Згодом правоохоронці встановили, що зловмисник того вечора вийшов з будинку свого товариша, який також мав проблеми із законом. Під час проведення санкціонованого обшуку квартири працівники міліції виявили і вилучили дві рушниці та велику кількість набоїв. За цим фактом Васильківським МВ ГУМВС України в Київській області відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Правоохоронці перевіряють причетність вилученої зброї до скоєних злочинів як на території Київщини, так і держави в цілому. Досудове слідство триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом