За порушення присяги звільнено 413 співробітників прокуратури АР Крим. Про це повідомляє Управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«Генеральна прокуратура України в серпні-листопаді цього року провела перевірку за фактом порушення закону окремими працівниками прокуратури Автономної Республіки Крим, за результатами якої наказом генерального прокурора України Віталія Яреми їх звільнено із займаних посад з позбавленням класного чину», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що однією з підстав для звільнення 413 працівників органів прокуратури України є положення Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України».

«Відповідно до п. 3 ст. 14 цього закону зі списків правоохоронних органів України виключаються ті особи, щодо яких отримано документальне підтвердження про їх зарахування в правоохоронні органи Російської Федерації», - уточнили в прокуратурі.

Як повідомляв ForUm, Міністерство внутрішніх справ звільнило 12 тис. своїх співробітників у Криму за порушення присяги українському народові.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

35