В. о. міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан не виключає можливості відключення Криму від постачань електроенергії з материка у разі перевищення півостровом лімітів споживання.

За його словами, наразі у зв'язку з дефіцитом потужності в об'єднаній енергосистемі (ОЕС) України електроенергія надходить в Крим по одній лінії. «Якщо надалі не буде виконуватися те, що ми просимо, то, зрозуміло, відключиться й та лінія», - сказав він журналістам у Києві у вівторок, 2 грудня.

У той же час міністр зазначив, що Крим зараз вкладається у відведені ліміти. «Вони вписуються, тому що знають, що якщо будуть більше споживати, то лінія відключиться», - додав він, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Продан також нагадав, що графіки аварійних відключень наразі введено на всій території материкової частини України.

Як повідомлялося, Україна 26 листопада обмежила постачання електроенергії до Криму, залишивши в роботі тільки одну ЛЕП - «Каховка-Джанкой» напругою 330 кВ.

За даними «ДТЕК Крименерго», об 11:42 26 листопада надійшла команда про застосування графіків аварійних відключень для зниження рівня навантаження до 50 МВт.

З чотирьох ЛЕП, якими може подаватися електрика в Крим, дві відключені НЕК «Укренерго» 26 листопада (330 кВ «Мелітополь - Джанкой» та 220 кВ «Каховка - Титан»), ще одна - перебуває в ремонті з 17 листопада (330 кВ «Каховка - Островська»).

Причиною обмежень є дефіцит електроенергії в енергосистемі України.

Нагадаємо, компанія «ДТЕК Крименерго» почала короткочасні відключення електроенергії споживачів через її дефіцит у зв'язку зі зниженням постачань з України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом