Не допустити дефолту в країні можливо за відповідної роботи фінансово-економічного блоку уряду.

Таку думку, як передає кореспондент Forum'у, висловив генеральний директор Інвестиційно-банківської компанії European Capital Management Вадим Браїловський.

На думку експерта, в Україні є резерви для недопущення дефолту.

«У населення зараз є 90-100 мільярдів доларів ресурсів. Питання в тому, чи зможемо ми не допустити в найближчі 3-4 місяці дефолту в країні», - зазначив фінансист.

На думку Браїловського, у поточній ситуації вкрай важливий діалог фінансово-економічного блоку уряду з бізнесом.

«Борги потрібно віддавати. За рахунок власного внутрішнього виробництва. В Україні зараз 2600 підприємств. Є внутрішні ресурси. І потрібно думати про дерегуляцію економіки та про поняття внутрішнього виробництва, створення робочих місць. Бізнес повинен розуміти, за рахунок чого вкладати, і знову повірити в уряд України, політику Національного банку», - пояснив фінансист.

Браїловський також акцентував на важливості питань, пов'язаних з прийняттям державного бюджету.

«Не було проекту про державний бюджет України. Міжнародний валютний фонд, який засідав 26 листопада 2014 року, поїхав ні з чим, «на канікули», міркувати, що далі робити з Україною - давати третій-четвертий транш чи ні», - зазначив експерт, додавши, що Україні потрібні кредити та інвестиції.

При цьому на думку фінансиста, важливий не тільки бюджет, а вся фінансово-економічна політика уряду.

«Питання не в тому, який ми ухвалимо бюджет. А в тому - чи буде й далі він розкрадатися? До бюджету закладали курс 13 (грн/дол. - Ред.). Зараз - 15-16. Відбулася девальвація гривні на 100%. Вона може зрости і до 18-20. Тому що інфляція була 19%, зараз уже говорять про 25%. Якщо і далі продовжуватиметься така політика фінансово-економічного блоку уряду, спільно з Національним банком, тому що це їхня спільна відповідальність, то інфляція буде і 45-50% у найближчі три-чотири місяці», - пояснив Браїловський.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

23