Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляє, що Альянс підтримає зусилля нового уряду і допомагатиме Україні в імплементації реформ у секторі безпеки та оборони.

Відповідну позицію Північноатлантичного альянсу Столтенберг озвучив перед засіданням Комісії Україна-НАТО, яке проходить сьогодні, 2 грудня, у Брюсселі.

«Перед лицем дестабілізації України з боку Росії НАТО продовжуватиме демонструвати сильну політичну підтримку українському суверенітету, незалежності і територіальної цілісності. Ми підтримуємо свободу України вирішувати своє майбутнє без зовнішнього втручання», - заявив він.

Генсек НАТО вважає, що попереду в Україні - складний шлях.

«Ми будемо продовжувати тісно співпрацювати з українським урядом, щоб допомогти в імплементації реформ у секторі оборони та безпеки, і ми зробимо нашу конкретну допомогу Україні. Наше партнерство є сильним і стає ще сильнішим», - запевнив він.

Столтенберг привітав Україну з новим парламентом. «Незважаючи на складні умови, вибори були успішними. Вони підтвердили український вибір демократії, єдності та європейської інтеграції», - цитує генсека УНІАН.

Він пояснив присутнім відсутність у Брюсселі міністра закордонних справ України Павла Клімкіна тим, що в Києві проходить засідання Верховної Ради, на якому має бути затверджено новий уряд. Тому Клімкін візьме участь у засіданні комісії Україна-НАТО через відеозв'язок.

«Ми всі розуміємо важливість парламенту в демократії, і тому ми розуміємо, чому Клімкін не може бути тут, але він приїде в Брюссель пізніше», - сказав Столтенберг.

Нагадаємо, Комітет з питань цивільного виміру безпеки Парламентської асамблеї НАТО вважає за необхідне посилити підтримку Україні і зайняти тверду позицію щодо Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

52