ДП «НЕК «Укренерго» 2 грудня 2014 року о 7:39 застосувала графіки аварійних відключень в обсязі 2800 МВт. Про це йдеться в повідомленні прес-служби «Укренерго».

«Графіки аварійних відключень застосовані згідно з «Інструкціэю про складання і застосування графіків обмеження та аварійного відключення споживачів, а також протиаварійних систем зниження електроспоживання» у зв'язку з необхідністю забезпечити надійну роботу об'єднаної енергосистеми України в умовах дисбалансу між виробництвом і споживанням електроенергії (потужності), для запобігання порушення гранично допустимих режимів роботи гідроелектростанцій та водосховищ України та для виключення порушення узгодженого графіку перетоків електроенергії з енергооб`єднанням країн СНД і Балтії», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що дисбаланс утворився внаслідок аварійного ремонту енергоблоку №3 на Запорізькій АЕС, 19 енергогенеруючих одиниць на теплових електростанціях, а також низьких запасів вугілля на складах теплоелектростанцій, недостатності гідроресурсів, збільшення споживання через зниження в Україні температури зовнішнього повітря.

Крім того, причиною радикальних заходів стало невиконання встановлених лімітів споживання енергопостачальними компаніями.

Нагадаємо, згідно з розпорядженням головного диспетчера НЕК «Укренерго», з метою забезпечення життєздатності та надійної роботи об'єднаної енергетичної системи України (ОЕС) в умовах дисбалансу між споживанням і виробництвом електроенергії, з 1 грудня 2014 року «Укренерго» відновлює графіки аварійних відключень (ГАВ) в Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом