Прокуратура Києва виконає рішення Печерського районного суду столиці про відкриття кримінального провадження стосовно глави Національного банку України Валерії Гонтарєеої за підозрою в зловживанні владою або службовим становищем, як тільки воно надійде у відомство.

«Ми дізналися про це рішення із ЗМІ. Ще рішення до нас не надійшло, як тільки надійде, будемо виконувати», - повідомили в прес-службі прокуратури Києва у вівторок.

При цьому в прокуратурі підкреслили, що це рішення оскарженню не підлягає, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Також у прес-службі не уточнили, коли за часовими рамками очікується надходження цього судового рішення.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що столичний суд зобов'язав прокуратуру Києва відкрити кримінальне провадження стосовно глави Національного банку України Валерії Гонтаревої за підозрою в зловживанні владою або службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди.

За даними ЗМІ, Гонтаревій інкримінується ст. 364 Кримінального кодексу: зловживання владою або службовим становищем з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для себе чи для іншої фізичної або юридичної особи, використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби.

Позивачем виступив адвокат Ростислав Кравець.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32