Співробітники Управління по боротьбі з організованою злочинністю Головного управління Міністерства внутрішніх справ України вилучили у жителя Рубіжного (Луганська обл.) кулемет. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Луганській області.

«Співробітники міліції отримали оперативну інформацію про те, що один з місцевих мешканців міста Рубіжне незаконно зберігає вогнепальну зброю. Встановивши місце проживання даного громадянина, оперативники «відвідали» його. У ході бесіди чоловік розповів працівникам міліції, що дійсно у себе в гаражі він зберігає зброю і готовий її добровільно здати», - йдеться в повідомленні.





Відзначається, що в гаражі чоловік зберігав кулемет ПКТМ калібру 7,62 мм і патрони до нього.

За його словами, кулемет він знайшов ще нібито в травні в районі залізничного вокзалу Рубіжного.





Згідно з повідомленням, саме в травні в цьому районі сталося бойове зіткнення військовослужбовців Збройних сил України із членами незаконного збройного формування.

Даний факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань і попередньо кваліфікований за статтею 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Вилучену зброю направлено на експертизу. Ведеться досудове розслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом