Президент України Петро Порошенко і федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель в ході телефонної розмови обговорили ситуацію на Донбасі.

«Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі, зокрема питання гуманітарної допомоги та енергопостачання. Порошенко і Меркель наголосили на необхідності виконання Мінських домовленостей всіма сторонами як шляху до мирного врегулювання. Була відзначена важливість продовження консультацій у рамках Тристоронньої контактної групи, а також особлива роль посла ОБСЄ Хайді Тальявіні», - повідомляє прес-служба Глави держави.

Порошенко і Меркель домовилися докладати подальших зусиль для інтенсифікації багатостороннього діалогу з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Крім того, канцлер ФРН привітала Україну з успішним формуванням коаліції і висловила надію, що новий уряд втілить проєвропейські реформи.

Президент України зазначив, що запрацював новий склад Верховної Ради України. На переконання Глави держави, коаліційна угода, обрання голови Верховної Ради та затвердження прем'єр-міністра в перший день засідання нового парламенту є чіткими сигналами готовності України до глибоких проєвропейським реформ.

Нагадаємо, сьогодні, 1 грудня, Президент України Петро Порошенко, приймаючи вірчі грамоти новопризначених послів шести країн, запевнив, що вони побачать значні зміни в Україні найближчим часом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26