Завтра, 2 грудня, в Брюсселі відбудеться засідання Комісії Україна - НАТО. Про це журналістам повідомив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг.

За його словами, Альянс продовжить «політично і практично» підтримувати Україну. Проведення засідання Комісії Україна - НАТО в рамках зустрічі міністрів закордонних справ Альянсу є «сильним сигналом» такої підтримки.

«Ми проведемо засідання Комісії Україна - НАТО, що вже є сильним сигналом підтримки», - заявив він.

Як сказав Столтенберг, заява про «політичну і практичну підтримку України з боку Альянсу має бути одним з результатів засідання міністрів.

«Російська агресія підриває євроатлантичну безпеку. В той час, коли тривають зусилля зі встановлення миру, ми бачимо значне нарощування Росією сил навколо України - зброї, обладнання, військового персоналу», - зазначив він, повідомляє УНІАН.

Очікується, що на засіданні буде оголошено про заснування чотирьох трастових фондів для України.

«В Уельсі ми чітко заявили про потужну підтримку українського суверенітету, незалежності і територіальної цілісності. НАТО продовжуватиме підтримувати Україну на шляху, який вона обрала», - заявив Столтенберг.

За його словами, іншими питаннями порядку денного засідання буде огляд плану дій щодо готовності, Афганістан, подальші кроки щодо забезпечення безпеки тощо.

«Я очікую чотирьох результатів від цієї зустрічі: домовленість про продовження присутності НАТО на сході у наших союзників, оголошення про створення проміжних сил швидкого реагування, сильна практична і політична підтримка України, початок нової місії в Афганістані», - повідомив генсек Альянсу.

Як раніше повідомляв ForUm, раніше Президент України Петро Порошенко заявив про те, що рішення про можливий вступ країни до НАТО буде прийматися на всеукраїнському референдумі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32