Генеральна прокуратура України вже почала розслідувати діяльність Київського університету культури. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході прес-конференції повідомив заступник міністра освіти України Андрій Гевко.

«Вже в середу, відразу після прийняття рішення про позбавлення ліцензії Київського університету культури до нас звернулася ГПУ. І вона вже працює у цій справі, відстежуючи і інші питання, пов'язані з діяльністю цього приватного закладу», - сказав він.

Він навів низку прикладів, які, можливо, можуть вказувати на шахрайство.

«Дані, які вказуються в професорсько-викладацькому складу, ідентичні (з Київським національним університетом культури і мистецтв. - Ред.). Результати оцінювання курсових робіт є ідентичними, як у державному, так і в приватному навчальному закладах. Кількість студентів, які навчаються у двох навчальних закладах, ідентичні. І, відповідно, під цими даними стоять підписи одного і другого ректорів», - заявив Гевко.

Він також зазначив, що на засіданні Атестаційної комісії України це питання детально розглядалося. Можливість бути присутнім на ньому, за його словами, була і у керівництва Київського університету культури.

«На жаль, ніхто так і не вийшов на зв'язок. Ректор не відповідає. Контактів ніяких немає з цим навчальним закладом», - додав він.

Відповідно, за словами Гевка, було прийнято рішення про позбавлення ліцензії цього вишу.

Він також повідомив, що Київський університет культури з 2010 року не видав жодного диплома.

«Також було встановлено, що Київський університет культури на IV курсі відраховує всіх студентів і всі вони переводяться в міжканікулярний період до Київського національного університету культури і мистецтв», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, Київський університет культури, засновником якого є Михайло Поплавський, позбавили ліцензії.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

74