Згідно з розпорядженням головного диспетчера НЕК «Укренерго», з метою забезпечення життєздатності та надійної роботи об'єднаної енергетичної системи України (ОЕС) в умовах дисбалансу між споживанням та виробництвом електроенергії з 1 грудня 2014 відновлюються графіки аварійних відключень (ГАВ) у Києві. Про це йдеться в повідомленні прес-служби «Київенерго».

Зазначається, що графіки аварійних відключень у м. Києві застосовуються виключно для промислових підприємств та організацій, які не належать до сфери життєзабезпечення, соціального та житлового фонду в м. Києві.

«Головною причиною відновлення графіків є те, що об'єднана енергосистема України - енергодефіцитна через недостатність запасів вугілля на складах теплових електростанцій та передчасну зупинку енергоблоку запорізької атомної станції (ЗАЕС)», - йдеться в повідомленні.

Для часткового покриття дефіциту потужності в об'єднаній енергосистемі України, за командою головного диспетчера додатково введено в роботу енергоблок №2 на ТЕЦ-6.

«Оскільки об'єднана енергосистема України відчуває дефіцитний баланс виробництва та споживання електричної енергії, «Київенерго» просить жителів столиці економно використовувати електроенергію, особливо в побуті. Так, максимальне навантаження енергосистема України відчуває в будні дні з 8:00 до 11:00 і з 17:00 до 20:00», - додали в прес-службі.

Нагадаємо, з 1 грудня на території Львівської області введені в дію графіки аварійних відключень електроенергії. Зазначимо, 24 вересня, о 12.00, за командою диспетчера ДП НЕК «Укренерго», з метою забезпечення надійної роботи об'єднаної енергетичної системи України (ОЕС) в умовах дисбалансу між споживанням та виробництвом електроенергії, були застосовані графіки аварійних відключень у місті Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

261