Електронні торги, що почалися в ніч на 12 листопада у Лондоні, продемонстрували чергове зниження цін на нафту. За годину падіння вартості бареля марки Brent становило майже $2.

Після того як котирування впали до $68,28 за 1 бар., на ринку почалася корекція, завдяки якій Brent повернув собі в ціні близько 60 центів. Далі показник стабілізувався в районі $6870. Це мінімальний показник з травня 2010 року, повідомляє РБК.

Схожа ситуація спостерігається і в Нью-Йорку, де вартість бареля техаської Light Sweet впала нижче $65.

Як припустив в інтерв'ю Bloomberg аналітик сіднейської консалтингової фірми CMC Markets Майкл Маккарті, ринок як і раніше реагує на рішення ОПЕК зберегти нинішні темпи видобутку. На його думку, тиск на ринок продовжиться і найближчими днями.

Минулого четверга у Відні пройшов саміт ОПЕК. На ньому країни картелю домовилися зберегти колишній рівень видобутку нафти на рівні 30 млн бар. за добу. Слідом за цим рішенням ціна бареля північноморської нафти Brent встановила новий рекорд й опустилася нижче $72 за 1 бар. У п'ятницю нафта продовжила дешевшати: на торгах на Лондонській біржі ICE вартість ф'ючерсів на нафту марки Brent з поставкою в січні 2015 року опустилася нижче $70 за 1 бар. - до $69,81 за 1 бар.

Нагадаємо, міністр нафти Кувейту Алі Салех аль-Омайр очікує, що ситуація на ринку нафти невдовзі стабілізується.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

49