Співробітники міліції викрили чоловіка, який виманював у людей гроші нібито на допомогу учасникам антитерористичної операції. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю Управління МВС України в Чернівецькій області.

Раніше в УМВС повідомили про те, що в Чернівцях орудує шахрай, який під приводом благодійності обкрадає місцевих жителів.

«Саме це і допомогло зорієнтувати мешканку Сторожинецького району. До неї підійшов незнайомець з іконою і почав просити грошей на допомогу бійцям АТО. Жінка відразу за наданими міліцією прикметами упізнала передбачуваного зловмисника», - йдеться в повідомленні.

У райвідділі чоловік відхрещувався від причетності до збору пожертвувань.

Він розповів, що сам іде в зону АТО воювати добровольцем і навіть пройшов відповідне навчання у військових частинах.

«Однак насправді частин, про яких розповідає горе-доброволець, не існує», - уточнили в УМВС.

При собі у чоловіка були документи представника релігійної організації. Він розповів, що раніше займався реалізацією ікон і церковної літератури.

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 15 та ст. 190 Кримінального кодексу України (Замах на злочин; Шахрайство). Крім того, встановлюється причетність чоловіка до скоєння крадіжки 8 тис. гривень з сумки мешканки Чернівців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом