Захід змінив свої погляди на ситуацію в Україні. Таку думку в ході прес-конференції на тему: «Політичні підсумки тижня» висловили директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов і директор Фонду української політики Кость Бондаренко.

«Переглядаючи західну та українську пресу, очевидно, що Захід змінює підхід до ситуації на Донбасі. Байєр минулого тижня, Штайнмайєр на початку тижня в Києві, Могеріні, Ван Ромпей у Парижі, і Меркель, яка не виключила необхідність торговельно-економічного договору між Євросоюзом і Митним союзом, зараз стурбовані пошуком мирного, дипломатичного рішення. Це свідчить про те, що все сьогодні у воєнному глухому куті», - зауважив Карасьов.

Також експерт вважає, що Захід і США все частіше висловлюються про мирний діалог щодо ситуації на Донбасі.

У свою чергу Бондаренко зазначив, що, поспілкувавшись з західними колегами, він дійшов висновку, що розчарування в Європі з приводу України змінилося жорстким роздратуванням.

«Найм'якша формула, яку мені окреслили західні експерти - Україні потрібно погоджуватися на федералізацію. Найжорсткіша: давайте запропонуємо Україні Югославський варіант. Югославія теж євроінтегрується частинами», - резюмував Бондаренко.

Олена Бабич, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

23