Україна не стане членом НАТО в найближчі 5-10 років.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив на прес-конференції директор Фонду української політики Кость Бондаренко.

«Скільки б не звучали заяви про те, що ми будемо членом НАТО, у найближчі 5-10 років цього не станеться, і Президент це розуміє», - вважає Бондаренко.

Коментуючи напутнє звернення Президента України Петра Порошенка до новообраних членівв Ради, експерт сказав, що вважає слова Президента «милими дурницями».

«Мені здається, що він проголошував деякі речі, в які не вірить. Деякі політики змушені іноді говорити милі дурниці тільки для того, щоб випередити своїх опонентів», - заявив Бондаренко.

За словами експерта, Президент розуміє, що від України її членство в НАТО не залежить або залежить мінімально. Україна може провести референдум, може відмовитися від позаблокового статусу, але потрібно все-таки врахувати, що всі питання членства в НАТО приймаються консенсусом, а не більшістю голосів.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко заявив про те, що рішення про можливий вступ країни в НАТО буде прийматися на всеукраїнському референдумі.

Олена Бабич, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

21