Міністр закордонних справ і торгівлі Ірландії Чарльз Фланаген закликає Росію припинити подальше відправлення конвоїв зі своєї території і негайно вивести всі війська, зброю та спорядження, що знаходяться під її контролем.

Як повідомили Forum'у в прес-службі Міністерства закордонних справ України, про це він сказав, виступаючи у верхній палаті (сенаті) ірландського парламенту.

Фланаген зазначив, що «Російська Федерація має використовувати свій безумовний вплив на незаконні збройні формування, щоб спонукати їх покласти край насильству і повністю дотримувати Мінських домовленостей».

«Однак поки майже не видно ознак бажання грати цю роль», - сказав він.

Ірландський міністр підкреслив, що запровадження санкцій проти Росії було необхідним, оскільки це спрямувало чіткий сигнал, що ЄС готовий вживати рішучих заходів, коли це необхідно.

Відповідні заходи можуть бути посилені або скорочені залежно від розвитку ситуації.

Як раніше повідомляв ForUm, глава МЗС РФ Сергій Лавров стверджує, що російських військових немає на сході України. Водночас він визнав, що у конфлікті на сході України воювали представники багатьох країн, брали участь і добровольці з числа росіян.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом