Прогноз ціни на нафту $80 за барель найближчими роками в зв'язку з рішенням ОПЕК виглядає вже помірно оптимістичним, вважає глава департаменту довгострокового стратегічного планування Мінфіну Максим Орєшкін.

«У таких умовах навіть сценарій $80 за барель найближчими роками вже можна оцінювати як помірно оптимістичний», - сказав він журналістам у четвер, коментуючи рішення ОПЕК не знижувати квоти на нафтовидобуток.

Він зазначив, що бюджетна політика РФ повинна адаптуватися до нових цін на нафту, які можуть залишитися на досить низькому рівні на тривалий період часу.

«Ми вже бачимо в останні дні, що відсутність рішучості ОПЕК у питанні обмеження обсягів видобутку призвело до подальшого негативного тиску на нафтові котирування. Ринок залишається в стані надлишкової пропозиції, і поточне рішення означає, що швидко ця проблема вирішена не буде», - сказав він, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За його словами, адаптація російської бюджетної політики до нового рівня цін повинна означати більш жорсткий підхід до державних витрат та їх можливу оптимізацію.

Нагадаємо, організація країн - експортерів нафти (ОПЕК) на сесії у Відні ухвалила рішення зберегти нинішню квоту на видобуток нафти в 30 мільйонів барелів за день.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

43