Служба безпеки України заборонила в'їзд в Україну 83 російським журналістам. Про це на своїй сторінці у Facebook написав радник глави СБУ Маркіян Лубківський.

«За час агресії Росії проти України СБУ заборонила в'їзд в Україну 83 російським журналістам, які представляють, зокрема, такі російські ЗМІ, як: «Звезда», ВГТРК, LifeNews і багато інших (10 - примусово повернуто, 73 не допущено на нашу територію», - написав він.

Зокрема, він написав, що СБУ примушує залишити Україну журналістів та працівників засобів масової інформації РФ. Так, СБУ повернула у Росії чотирьох журналістів каналу LifeNews, трьох - ВГТРК, одного журналіста каналу «Росія» та інших.

«Зауважу, що всі рішення про заборону в'їзду приймалися на підставі наявності достатньої інформації про вчинення конкретним представником російських мас-медіа відповідних діянь, що суперечать інтересам гарантування національної безпеки України, - додав Лубківський, повідомляє «РБК-Україна».

Також він зазначив, що переважна більшість співробітників російських ЗМІ потрапляє на територію України нелегально, через не контрольовані українські прикордонники пункти пропуску, у т. ч. з території окупованого Криму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом