Факти рейдерських захоплень після подій зими 2014 року – це ляпас кожному підприємцю, який підтримував Майдан і вийшов на нього під гаслами захисту своїх інтересів. Про це заявив у коментарі Forum'у президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«Це маркер для всіх інвесторів – в Україні небезпечно, тут ви не захищені законами, все вирішується заступництвом впливових осіб і корисними знайомствами, - зазначив експерт. - Бізнес повертають у координати 90-х років. Нинішні умови навіть гірші. Тоді це була хаотична система з багатьма змінними, а сьогодні є ризик вибудовування рейдерської вертикалі в масштабах усієї країни».

За словами Охріменка, Президент, прем'єр і прокуратура країни, яка декларує свій курс в Європу, не мають права закривати очі на подібні факти. «Якщо допустити хоч один такий випадок, який відбувається зараз із цим підприємством, то жоден інвестор у цю країну більше не прийде, хоч би скільки проводили інвестиційних самітів та ухвалювали законів, які не виконуються», - зазначив економіст, підкресливши, що бізнесу потрібен реальний захист від рейдерства, а не декларації.

Нагадаємо, у Дніпропетровській області відбувається рейдерське захоплення СПП «Чумаки», яке з 1 липня 2013 року входить до складу ТОВ «Юнісон Груп». Як повідомляє прес-служба Unison Group у четвер, 27 листопада, підприємство намагаються захопити із застосуванням незаконних методів та підроблених документів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

35