Чергова група автомобілів з гуманітарною допомогою для Донбасу виїхала з підмосковного Ногінська в Ростовську область для участі в гуманітарному конвої, повідомив заступник начальника по роботі зі ЗМІ національного центру управління в кризових ситуаціях МНС Росії Олег Воронов.

«Сьогодні вранці близько 60 вантажних автомобілів виїхали з підмосковного Ногінська в Ростовську область, вони везуть скло, покрівельні матеріали, а також продукти харчування, у тому числі цукор та консерви для жителів Донбасу», - наводить його слова «ТАСС».

Він додав, що «протягом кількох днів автомобілі з вантажем направляються в Ростовську область, де буде формуватися загальна колона для доставки гуманітарної допомоги жителям постраждалих регіонів Донбасу».

Як раніше повідомив заступник глави МНС Володимир Степанов, восьма автоколона МНС Росії 30 листопада доставить гуманітарну допомогу на Донбас.

Сьомий конвой прибув на Донбас 16 листопада.

У РФ заявляють, що з 23 серпня по 16 листопада сім'ю автоколонами МНС в Донецьк і Луганськ було доставлено понад 8 тис. тонн гуманітарного вантажу - продукти харчування, вода, постільна білизна, електростанції, станції для фільтрування води, медикаменти і паливо.

Конвої не контролюються українською стороною, а також Червоним Хрестом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28