Представники Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співпраці в Європі, які базуються на російських прикордонних пунктах пропуску «Гуково» і «Донецьк» в Ростовській області, заявляють, що українсько-російський кордон продовжує перетинати значна кількість осіб у військовій формі. Про це йдеться в щотижневому звіті місії ОБСЄ, оприлюдненому на сайті організації, повідомляє «УНІАН».

«Місія продовжує спостерігати за великою кількістю осіб у військовій формі, які перетинають кордон одночасно в обох напрямках (з Росії в Україну і в зворотному напрямку)», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, згідно зі звітом, за період з 20 по 26 листопада - спостерігачі бачили 590 осіб (переважно чоловіків і близько 10 жінок), які були одягнені у військову форму.

«Ці люди перетинали кордон самостійно або в групах від трьох до 10 осіб. Спостережна місія відзначила, що в цей період було більше груп, ніж це було зазвичай», - підкреслюється в повідомленні.

Також, як зазначається у звіті, спостерігачі бачили кількох козаків, яких ідентифікували за хутряними шапками і розпізнавальними знаками.

Як повідомляв ForUm, раніше в ОБСЄ вже фіксували перетин українсько-російського кордону людьми у військовій формі.

Нагадаємо, заступник постпреда РФ при ООН Олександр Панкін заявив, що російські війська не перетинають кордон з Україною і тому не представляють для неї ніякої загрози.

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ констатує наявність конвоїв важких озброєнь і танків без розпізнавальних знаків на підконтрольній самопроголошеній Донецькій народній республіці території.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом