За минулу добу в штаб АТО надійшла інформація про загибель двох і поранення восьми цивільних осіб. Про це розповіли у прес-центрі операції, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Упродовж минулої доби зафіксовано 50 порушень членами незаконних збройних формувань умов припинення вогню. Найбільшу активність ворожі сили виявляли на Первомайському, Луганському, Донецькому і Дебальцевському напрямках», - йдеться в повідомленні.

Таким чином, на Луганщині під обстрілом опинилися: Попасна, Золоте, Гірське, Чорнухине, Фрунзе, Станично-Луганське, Кримське, Щастя, Предильське, Верхня Вільхова, Трьохизбенка, Вільхове, Макарове. Водночас в Донецькій області - населені пункти Авдіївка, Веселе, Новокалинове, Новомихайлівка, Піски, Опитне, Красногорівка, Хімік, Березове, Полтавське, Шуми, Малоорлівка, Орлово-Іванівка, Никишене, Кам'янка, Дебальцеве.

Згідно з інформацією, сили АТО результативно діяли при обороні стратегічно важливих об'єктів в районі аеропорту «Донецьк», успішно відбивши атаку НЗФ.

«На Маріупольському плацдармі активних дій з боку НЗФ не зафіксовано. Наші війська проводять пошуково-ударні дії у визначених районах з метою локалізації та знищення НЗФ», - повідомили в прес-центрі.

Крім цього, у прес-центрі також уточнили, що сили АТО відкривають вогонь на стрілянину НВФ не тільки з метою захисту власних позицій, але й для порятунку мирних жителів Донбасу.

Разом з тим, згідно з повідомленням, продовжують підтверджуватися факти злочинних дій НВФ проти місцевого населення.

«За минулу добу в штаб АТО надійшла інформація про загибель двох і поранення восьми цивільних осіб. НЗФ з боку міста Первомайська (перебуває під контролем ЛНР) був здійснений артилерійський обстріл в напрямку міста Попасна. Внаслідок обстрілу були пошкоджені гуртожиток та 15 житлових будинків. Дві людини отримали тілесні ушкодження. Потерпілим надана медична допомога», - підкреслили в прес-центрі АТО.

Ще один мирний житель поранений внаслідок обстрілу з боку території, підконтрольної НЗФ, зафіксованого у селищі Опитне.

«Пожежа внаслідок обстрілу бойовиками ТЕС міста Щастя зараз ліквідована, завдяки вмілим та злагодженим діям бійців батальйону «Айдар». Тривають ремонтно-відновлювальні роботи», - розповіли в прес-центрі.

Як повідомляв ForUm, 26 листопада, о 13:00 місто Попасна було обстріляне з систем залпового вогню «Град».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

100