Спостерігачі ОБСЄ потрапили під обстріл в Донецькій області. Про це повідомляється в спеціальному ситуаційному звіті, повідомляє ТАСС.

«Близько полудня 26 листопада колона з трьох автомобілів зі спостерігачами у супроводі українських військових пересувалася від одного КПП українських силовиків до іншого, між містами Кірове і Шуми (Донецька обл). Біля КПП біля населеного пункту Шуми один із спостерігачів вийшов з броньованої машини. Практично в той же момент був зроблений постріл з реактивного гранатомета з південно-східного напрямку, снаряд розірвався в 150 метрах від автомобіля», - уточнюється у звіті.

За даними організації, ще через дві секунди пролунало кілька пострілів з 23-мм зенітного знаряддя, кулі пройшли в двох-трьох метрах від автомобіля.

Згідно з повідомленням, спостерігачі одразу ж покинули місце події. У звіті вказується, що «ніхто поранений не був, майно не постраждало», а самим співробітникам місії вдалося «безпечно повернутися на базу».

Як раніше повідомляв ForUm, у спостережній місії ОБСЄ 20 листопада заявили про обстріл їх конвою з автомобілів поблизу м. Мар'їнка Донецької області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30